Timanttisormuksen hankinta voi olla hankalaa työttömänä tai ilman säännöllisiä tuloja 

Töissä ollessa säännöllisen tilipäivän turvin rahankäyttö saattaa olla melko leväperäistä eikä jokaista ostosta tule mietittyä välttämättä kovinkaan tarkkaan. Kaupasta ostetaan mitä tarvitaan ja hankintoja tehdään halujen ja tarpeiden mukaan. Tilanne muuttuu kuitenkin aivan päälaelleen, jos työt loppuvat tai tulot muuttuvatkin säännöllisestä epäsäännölliseksi.  

On ihmisellä töitä tai ei, mielenkiinnon kohteet, halut ja haaveet harvoin lakkaavat olemasta. Toisella ne voivat liittyä harrastuksiin, toisilla matkusteluun, joillain koruihin ja muihin esineisiin. Unelmana voi olla edelleen ihanan timanttisormuksen hankkiminen, oli rahaa tai ei. Vaikka timanttisormus on kaunis ja kestävä käyttöesine, sen ostaminen työttömänä tai epäsäännöllisten tulojen varassa voi tuntua hankalalta tai jopa mahdottomalta.  

Irtisanoutuminen saattaa olla järkytys 

Nykyään työelämä on aaltoilevaa ja monimutkaista. Työelämä on ikään kuin murroksessa, ja se koskettaa jokaista työikäistä ihmistä. Aina omalla toiminnalla ei voi vaikuttaa siihen, kuinka pysyväksi työpaikka muodostuu. Joskus käy niin, että ihminen irtisanotaan syystä tai toisesta ja tämä voi tulla järkytyksenä, johon on vaikeaa suhtautua. Tilanne voi olla myös toisin päin, eli työ ei enää tarjoa sitä mitä pitäisi, ja irtisanominen tapahtuu omasta halusta. Oli niin tai näin, töiden loppuminen tarkoittaa monelle tulojen romahtamista.  

Vaikka työt loppuvat, elämä kuitenkin jatkuu. Toiveista ja haaveista ei kannata missään nimessä luopua. Otetaanpa esimerkkinä timanttisormuksen ja muidenkin timanttikorujen hankinta sekä siihen liittyvät haasteet ja unelmat. Korut eivät ole pakollisia, elämää ylläpitäviä esineitä, mutta ne tuovat käyttäjälleen paljon iloa ja onnellisuuttakin. Se että tulot pienenevät, voi tuottaa tuskaa, koska koruihin ei ole enää varaa ainakaan samalla tavoin kuin ennen. Vaikka mikään ei estä haaveilemasta timanteista ja koruista, on tietysti hieman eri asia esimerkiksi haaveilla lomamatkasta ja yrittää nähdä siitä unta, kuin varata matka ja lähteä reissuun. Kannattaa siis tehdä voitavansa, jotta tilanne kohenee ja koruliikkeeseen voi mennä muutenkin kuin ihailemaan timanttien loistetta. 

Älä anna tilanteen lannistaa 

Vaikka elämäntilanne muuttuisi yllättäen, ei kannata lannistua. Unelmia kohti kannattaa edelleen tavoitella, ja työskennellä ahkerasti niiden hyväksi. Uusi työpaikkakin löytyy varmasti sinnikkyydellä ja aktiivisuudella. Myös myönteinen asenne on tärkeää.  

Jos korut ovat suuri rakkaus, ei tuosta rakkaudesta tarvitse luopua. Kaikki timanttikorut eivät ole mielettömän kalliita, vaikka osa sellaisia onkin. Pienemmistä ja epäsäännöllisistä tuloista voi laittaa aina pienen siivun säästöön, ja kerätä rahaa itseä ilahduttaviin asioihin. Vaikka timanttikorujen tai uuden ihanan timanttisormuksen osto voi olla hankalampi tehtävä työttömänä tai epäsäännöllisten tulojen turvin, se ei ole missään nimessä mahdotonta. Kalliimpaan aarteeseen täytyy vaan säästää hieman pidempään, mutta pitkä odotus tullaan varmasti palkitsemaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *